2023. Szeptember 22. Móric, Tamás

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Gazdaság  -  2017. 02. 07. 16:54  -  www.szekesfehervar.hu
Vörösmartys Szakmai Délutánok - faipar a középpontban
  
A faiparnak szentelték a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai délutánjának első programját, melyet kedden délután tanárok, szakemberek és tanulók részvételével rendeztek az iskolában. A vállalkozók, a diákok és a technológiai újdonságok forgalmazói közösen vesznek részt ezeken a rendezvényeken – mondta Szépné Holczer Piroska a Vörösmarty megbízott igazgatója.
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum képzéseiról ITT tájékozódhat! 

„A jövő szakemberei – szakmai technológiai újdonságok” című programot mind a pályaválasztás előtt álló tanulók részére, mind szakemberek, vállalatok, vállalkozások számára rendezi az iskola.
Mészáros Attila alpolgármester a város nevében köszöntötte a megjelenteket. Arról beszélt, hogy egy olyan városban, ahol a gazdaság olyan erős, mint Fehérváron, ott a szakképzés fontosságához nem fér kétség.  "A város ipara oly mértékben növekszik, hogy egyre nagyobb a munkaerő hiány. Nagy összefogás kell a szakképzés erősítéséhez és közösen kell dolgoznunk azon, hogy minél több fiatal vállassza a Székesfehérvári Szakképzési Centrum által kínált lehetőségeket." Kiemelte, hogy tavaly több mint húsz százalékkkal nőtt a város gazdasági ereje és az iparűzési adó bevétel Székesfehérváron. Jelenleg mintegy 1500 üres álláshely van a város ipari parkjaiban, éppen ezért célunk, hogy minél több általános iskolába eljussanak a szakképzési centrum által kínált képzések. "A város jövője múlhat a minőségi szakképzésen és a jól képzett szakembereken.” - mondta.
Kulcsár Szilvia a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzés iskolarendszerét mutatta be a jelenlévőknek. Kiemelte, hogy sokszor a fejlődés gátja a szakemberhiány, amit a gazdaság igényeinek megfelelően kell fejleszteni. Beszélt a duális képzés fontosságáról, a szakképzési rendszer átalakításáról és a korai iskolaelhagyók számának csökkentéséről. Mint mondta óriási néhol a lemorzsolódás, amin változtatni szeretnének. Lehetősége van már a fiataloknak 25 éves korig nappali tagozaton tanulni azoknak akiknek nincs szakmája, a hiányszakmákban pedig ösztöndíjat ikaphatnak a tanulók.