2024. Szeptember 02. Rebeka, Dorina, Renáta, Ingrid, István

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Kultúra  -  2017. 02. 18. 11:13  -  Gáspár Péter
Negyedszer lesz kolbásztöltő fesztivál a Jancsárkertben
  
Február 25-én, szombaton lesz a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsákertben. Több mint 400 kg húst töltenek be és ebből mintegy négyszáz méter kolbász tekeredik majd, a vendéglátósok pedig disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket. A fesztivál hírverésére a mohácsi busók is megérkeztek szombaton a Jancsárkertbe, ahol több száz fős tömeg várta a télűző maskarásokat.
A Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület február 25-én rendezi meg a IV. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. A Jancsárkertben a kolbásztöltő verseny mellett gasztroutca is várja majd a vendégeket disznótoros ételek gazdag választékával. A versenyre a határon túlról is érkeznek csapatok Biljéről és Eszékről. Sztárvendégekből sem lesz hiány, Benkő László, az Omega együttes billentyűse és Palkovics Krisztián jégkorongozó személyében.
Pamminger Ede elmondta, elsősorban a hagyományos magyar ízlés szerint készült kolbászokat töltenek majd pirospaprikával, fokhagymával, sóval, borssal és köménymaggal, de a hagyományos mellett a különleges ízesítésű kolbászok is megjelennek. Palkovics Lajos Fehérvári Polgárok Egyesülete nevében örömét fejezte ki, hogy újra hogy összejönnek a családok, barátok és cégek, hogy hagyományőrző kolbásztöltéssel erősítsék a fehérváriak közösségét.
A mestermunkákat a zsűri értékeli, fontos szempont lesz a töltelék ízletessége, a humoros bemutatkozás és a higiénia is. A zsűri tagjai között Pamminger Ede, a Királyi Város Ízmestere, valamint Grenyovszky Károly és dr. Konrády Péter vendéglátósok kaptak helyet. A nevezési díj idén sem változott, 6000 Ft/csapat, amiért a csapatok 5 kg darált kolbászhúst és 1 kg kenyeret kapnak. A nevezési díjon felül az induló csapatoknak kell gondoskodniuk az összes fűszerről, a feldolgozáshoz szükséges valamennyi eszközről (bél, kolbásztöltő, keverőedény, kések, vágódeszka) valamint az elfogyasztáshoz szükséges kedvenc savanyúságról, mustárról, tormáról.