2023. Június 04. Bulcsú, Kerény, Kerubin

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Gazdaság  -  2017. 03. 30. 17:35  -  www.szekesfehervar.hu
Céges tapasztalatok terítéken a duális workshopon
  
 A céges tapasztalatokat osztották meg egymással a duális workshop résztvevői csütörtökön délelőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, ahol két évvel ezelőtt 19 mérnökinformatikus hallgatóval indult a duális képzés. A fehérvári egyetemi karon idén márciusában már közel 70 hallgató tanul az öt duális alapképzés egyikén (gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök, földmérő és földrendező mérnök). 2017/2018-as tanévben pedig közel 160 szakmai gyakorlati hely áll majd a felvételizők rendelkezésére a duális partnervállalatoknál.

A munkaülés résztvevőit Dr. habil. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a vállalatok munkatársai elfogadták az intézmény meghívását és ismételten első kézből kaphat visszajelzést az egyetem a duális képzés céges oldaláról. Közös gondolkodásra hívta fel a jelenlévőket.
Varga Csaba kancellárhelyettes az Óbudai Egyetem képviseletében a köszönetét fejezte ki a vállalati partnereknek, az önkormányzatnak az együttműködésért. Egyúttal hangsúlyozta a duális képzés fontosságát, az egyetem elkötelezettségét a gyakorlatorientált képzések iránt. A cégekkel közös képzés eredményeként megjelennek a speciális szakismerettel bíró munkavállalók, akik már tanulmányaik alatt munkájukkal segíthetik a céget, a hallgatók pedig komoly szakmai tapasztalatra tesznek szert. A székesfehérvári duális együttműködést példaértékűnek nevezte, amelyre az egyetem a jövőben bátran építhet.
Pogátsnik Monika dékáni hivatalvezető prezentációjában a 2016/2017-es tanév időbeosztásáról, a vállalati gyakorlati órarendek elkészítéséről, a szak duális tantervéhez igazodó féléves képzési tervéről, a 2017/2018-as tanév beiskolázást segítő tevékenységeiről, a 2018/2019. évi duális szerződések megkötéséről beszélt. Továbbá praktikus, gyakorlati információkkal látta el a jelenlévőket a szerződés előkészítésétől a céges weboldal elkészítéséig.
Veres Richárd HR és közkapcsolati vezető a 2017/2018-as tanév duális képzéseinek beiskolázását támogató marketing tevékenységet ismertette a céges munkatársakkal, amely a székesfehérvári önkormányzat szervezésében valósult meg. Felhívta a figyelmet a Duális Információs Napra (2017. április 27. napján lesz a Városháza Dísztermében), amely a középiskolás jelentkezők és a duális vállalatok ismerkedésének egy következő fóruma.
 
A cégek munkatársai összességében beszámoltak arról, hogy a duális képzésben résztvevő hallgatók lemorzsolódása minimális, elégedettek a közös képzéssel, míg a 2017. év szeptemberében induló céges partnerek megjegyezték, hogy felkészülnek a duális hallgató fogadására. A résztvevők egyetértettek abban, hogy fontos a vállalatoknál megtalálni a megfelelő munkatársat a mentori feladatok ellátására. Ehhez az egyetem képviselői kilátásba helyezték a korábban sikeres felkészülést nyújtó vállalati mentorprogram elindítását. A megfogalmazott feladatokat követően eredményesen zárták a megbeszélést.