2024. Június 25. Vilmos, Viola, Vilma

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Közélet  -  2017. 03. 31. 10:08  -  www.szekesfehervar.hu
Tavaszköszöntő és nyuszi túra április 8-án a Velencei-hegységben
  
Április 8-án, szombaton hagyományos tavaszköszöntő és nyuszi túra lesz a Velencei-hegységben. Három távot lehet teljesíteni, a kisgyermekes családoknak a 6 kilométeres sétát ajánlják, a két hosszabb távon indulókat pedig elkalauzolják a térség legszebb és legnevezetesebb pontjaira. A rajt és a cél a Sukorói Általános Iskola lesz.
A tavaszköszöntő és nyuszi túra a székesfehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület hagyományos és egyben egyik legkedveltebb programja. Minden esztendőben családok, természet- és sportbarátok százai vesznek részt a túrán, hogy megismerjék környezetüket, és rácsodálkozzanak a természet szépségeire, különlegességeire. A túrát – amely teljesítmény- és egyben IVV túra, illetve része a Fejér megye teljesítménytúrázója mozgalomnak – ezúttal is a Velencei-hegységben rendezik meg április 8-án, szombaton, a rajt és a cél a Sukorói Általános Iskolánál lesz.
A résztvevők három távot teljesíthetnek. Kisgyermekeknek, családoknak a 6 kilométeres nyuszi túrát ajánlják könnyen bejárható, gyakorlatilag sétálható terepen, ahol a nyuszi természetesen húsvéti meglepetéssel várja a kicsiket. Teljesítési szintidő nincs, a nevezési díj 600 forint fejenként, illetve családoknak kedvezményesen 1000 forint maximum 5 fő erejéig. A 14 és 25 kilométeres távok a Velencei-hegység legszebb és legnevezetesebb pontjaira, a Likas-kőhöz, az Angelika-forráshoz, a Bodza-völgybe, a Hurka-völgyba és a Barlang-kúthoz kalauzolnak, illetve a hosszabb távot vállalók a láthatják a híres ingókövek mindegyikét. A nevezési díj ez utóbbi távokon 1.200 forint fejenként, sukorói lakosoknak ingyenes a részvétel.
 
Előzetesen az info@gyongyvirag-te.hu e-mail címen lehet jelentkezni április 6-ig, csütörtökig az indítás gyorsítása, a várokozási idő csökkentése érdekében. A rajtnál minden résztvevő térképet és útileírást kap. A választott távot sikeresen teljesítőket teával, zsíros kenyérrel és apró ajándékokkal – emléklappal és kitűzővel – várják a célállomáson. Minden túrázót szeretettel vár a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület! A kapcsolódó térkép IDE kattintva érhető el.