2024. Július 24. Kinga,Kunigunda, Kincső, Krisztina

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Kultúra  -  2017. 03. 31. 11:04  -  Gáspár Péter
Diákszínjátszók produkcióival kezdődött meg a Fejér Megyei Diáknapok
  
A Diákszínpad kategória bemutatóival pénteken délelőtt megkezdődött a Fejér Megyei Diáknapok idei rendezvénysorozata a Pelikán Kamaraszínházban. A korábbi évekhez hasonlóan a Diáknapok „Diákszínpad” kategóriáját idén is összevonták a szervezők az Országos Diákszínjátszó Találkozóval. A „Diákszínpad” kategóriájában iskolánként két produkció állhatott színpadra, a közönség színvonalas előadásokat láthatott.
A Diákszínpad kategóriában szereplő csoportok, a korosztálynak megfelelő, a fiatalokat foglalkoztató témakörök feldolgozásaival, bemutatásával készültek. A megmérettetésre műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhettek a középiskolás diákok előadásaikkal, kivéve a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciókkal, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van.
Az Országos Diákszínjátszó Találkozót idén is két lépcsős formában szervezték meg, a regionális találkozókon a fellépő csoportok megnézhetik egymás produkcióit és szakmai beszélgetéseket folytathatnak a zsűrivel és a többi csoporttal. A regionális találkozók legjobbjai a zsűri ajánlása alapján kerülnek meghívásra az országos találkozóra. 
A Fejér Megyei Diáknapokon idén is várják a szavazatokat a legjobb produkcióra. A szavazat kitöltött elégedettségi kérdőív esetén érvényes. A szavazólap és a kérdőív a Diáknapok kiadványában található, a szavazódoboz pedig a Művészetek Házában, az információnál. Szavazni pénteken és szombaton lehet, a díjat a vasárnapi gálán adják át a nyertesnek.