2024. Június 25. Vilmos, Viola, Vilma

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Kultúra  -  2017. 03. 31. 18:50  -  Samu Miklós, Fotó: Simon Erika A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Gálaműsorral ünnepelte harmincadik születésnapját az István Király Általános Iskola
  
Az István Király Általános Iskola harminc éve szélesíti és színesíti a város oktatási intézményeinek palettáját. 1986 óta működik és tölti be hivatását, ami köszönhető a múlt személyiségeinek, s minden jelenlegi pedagógusnak, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat. Pénteken színházi gálaműsorral ünnepelte évfordulóját az István Király Általános Iskola.
A 2016/2017-es tanévben szeptembertől kezdődően átszövi az István Király Általános Iskola mindennapjait a 30. évfordulóról való megemlékezés. A megtartott szakmai konferencia, az öregdiák találkozó és a kiállítások mellett az ünnep legnagyobb eseményére pénteken délután került sor a Vörösmarty Színházban, ahol nagyszabású gálaműsorra várták a vendégeket.
A gálaműsort az énekkar„A mi iskolánkban mindenki énekel” című dala nyitotta. Az esten Krählingné Kovács Tünde igazgató üdvözölte a meghívott vendégeket. „Az ünnepben a legszebb és legfontosabb az együttlét. Ebből a közös tudásból, élményekből, érzésekből következik az, hogy jó ide tartozni. A harmincadik születésnapját ünneplő István Király Általános Iskola történelme a nevelőtestület hitéből, a gyerekek mosolyából és az iskola szellemiségéből jött létre. A mi munkánk egy igazi csapatmunka. Nagyon fontos, hogy meglegyen köztünk az az összhang, melynek köszönhetően mindenki szemvillanásból értse, mit kell tennie, hogy igazán közös legyen a cél. A közösség azonban nemcsak a csapatszellemtől jó, hanem attól is, hogy tagjai mindnyájan külön hivatott és avatott mesterei szakmájuknak.”
Vargha Tamás, Székesfehérvári országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár arról beszélt, hogy az István Király Általános Iskola fantasztikus teljesítményt ért el az elmúlt harminc évben. Mint mondta, érdemes visszatekinteni az eltelt három évtizedre, hiszen több olyan személlyel is találkozhatunk, akik rengeteget tettek az iskola töretlen fejlődéséért. Vargha Tamás úgy fogalmazott, hogy az intézményben megforduló diákok és tanárok olyan kövek voltak, melyek végül egy templomot hoztak létre.
„Harminc év rövid idő a történelemben, de tisztes kor egy iskola életében. Az elmúlt évtizedekben nagyot változott körülöttünk a világ: új eszmék születtek, s azt tapasztaltuk, hogy a fejlődés érdekében szükséges volt megélni a változásokat. Volt azonban valami, ami a változások közepette is állandó maradt., ez pedig a diákok iránti szeretet és a tanítás magas színvonala. Az iskola tantermeiben és folyosóin harminc éve mindennap érték születik, és így minden nap gazdagabbá válik. Büszkék lehetünk az István Király Általános Iskolánkra, ahova szívesen járnak a tanulók, ahol a tanároknak a diákok a legfontosabbak, ahol a pedagógusok felismerik, és a felszínre hozzák a gyermekek rejtett értékeit.” – mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetet mondott az iskola mindenkori tanári karának, és átadta azt az oklevelet, mellyel a város kifejezi elismerését az intézménynek és valamennyi dolgozójának.
Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója beszédében kiemelte, hogy az István Király Általános Iskolára méltán lehet büszke Székesfehérvár közössége, és a Tankerületi Központ. Véleménye szerint a kezdetektől fogva innovatív és újító szellemiség jellemezte az intézményt és annak valamennyi pedagógusát. Sipos Imre, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, a pedagógusképzés és továbbképzés miniszteri biztosa köszöntőjében arra emlékezett vissza, hogy az István Király Általános Iskolát úgy ismerte meg, amely kialakította önálló arculatát, és saját útját járva mindig figyelte a környezeti hatásokat és lehetőségeket, melyek az oktatásra jellemzőek. Végül Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások miniszterének elismerő oklevelét nyújtotta át az István Király Általános Iskola részére, az iskola fennállásnak harmincadik évfordulója alkalmából, eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként.
A szeptemberben indított jubileumi programsorozatot nagyszabású gálaműsorral ünnepelték a diákok és tanáraik a Vörösmarty Színházban, együttműködve a Palotavárosi Óvodával. A műsorban több mint háromszáz gyermek szerepelt. Az egész estét betöltő műsorban az intézmény mindennapjait ismerhették meg a résztvevők. Az eseményen bemutatkoztak az egyes évfolyamok és csoportok, egy-egy rájuk jellemző tevékenységgel. A közönség népi gyermekjátékokat, színjátékokat, angol és német nyelvű bemutatókat, táncos produkciókat is láthatott.