2024. Május 20. Bernát, Bernardin, Felícia

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Kultúra  -  2017. 04. 01. 10:11  -  www.szekesfehervar.hu
Közelebb a fehérváriakhoz - új helyszínek és izgalmas produkciók a Diáknapokon
  
Harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkcióját és alkotását láthatják a fehérváriak a Fejér Megyei Diáknapokon a hétvégén. A programon több mint ezer résztvevő tizenegy művészeti kategóriában méri össze tudását Székesfehérváron. A rendezvény idén még közelebb megy a fehérváriakhoz, a "sótájm" kategória például az Alba Plazába költözik, itt láthatjuk a különböző táncprodukciókat, bűvész és kabaré jeleneteket. 
Szombaton hivatalosan is megnyílt a Fejér Megyei Diáknapok. A rangos eseménynek összesen 1229 résztvevője van, 1143 nevező diák és 14 közreműködővan jelen a programon. A Művészetek Házában rendezett megnyitón Juhász Zsófia, a Diáknapokat immáron évtizedek óra szervező Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója elmondta, szeretnék a fehérvári közönséghez közelebb vinni a rendezvényt, ezért az Alba Plazában lesz egy olyan hely, ahol a fehérváriak találkozhatnak a diákok produkcióival.
Emellett a Művészetek Háza, a Pelikán Kamaraterem és a Táncház is helyet ad a különböző kategóriák produkcióinak. A megnyitón Juhász Zsófia köszönetet mondott Dunaújváros és Székesfehérvár önkormányzatának a rendezvény támogatásáért és annak a mintegy 60 önkéntesnek is, aki munkájával segíti a Diáknapok sikerét.
A megnyitón Mészáros Attila alpolgármester elmondta, nagy öröm, hogy idén Székesfehérvár adhat otthont ennek a hosszú évtizedekre visszatekintő programnak. "Nagy öröm az is, hogy ismét rekordot döntött a fiatalok lelkesedése és érdeklődése, hiszen több mint ezer fiatal szerepel a három nap során. Nagy izgalommal várjuk a különböző kategóriáknak a szereplőit, a vasárnapi gálán pedig ennek összefoglalását láthatjuk majd." - tette hozzá Székesfehérvár alpolgármestere, aki azt kívánta, hogy jó közösségi program is legyen a Diáknapok a résztvevő fiatalok számára.
Nagy Boglárka, a Diáktanács elnöke a résztvevőkhöz szólva elmondta, nagy öröm, hogy már szombaton reggel rengeteg diák van a Belvárosban, a Barátság Háza és az Alba Pláza környékén, jelezve, hogy van igény arra a diákok körében, hogy megmutassák a tehetségüket és azt, hogy miben tudnak kiemelkedőt nyújtani.
A rendezvény megtekintése a közönség számára ingyenes, a szervezők és a színpadra lépők várják a nézőtérre barátaikat, családtagjaikat és valamennyi érdeklődőt. A részletes program a www.diaknapok.hu honlapon olvasható.