2024. Július 24. Kinga,Kunigunda, Kincső, Krisztina

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Kultúra  -  2017. 04. 01. 19:00  -  www.szekesfehervar.hu A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Kodály halálának 50. évfordulójára emlékeznek az Éneklő Ifjúság kórusversenyen
  
Fejér megyei középiskolások léptek fel szombaton, az Éneklő Ifjúság verseny első hangversenyén a Táncházban, a rendezvény a Kodály-emlékév programsorozatának keretein belül valósult meg. A hangverseny célja ezúttal is az volt, hogy találkozási, bemutatkozási lehetőség teremtsen a fiataloknak és ezzel együtt kimagasló zenei élményt is biztosítson számukra.
KÉPGALÉRIA
Az Éneklő Ifjúság versenyen minden évben szakmai zsűri választja ki a régió legjobb ifjúsági kórusát, az idei rendezvény a Kodály-emlékév programsorozatának keretein belül valósult meg. A versenyre a megye valamennyi részéről jelentkezhettek kórusok. Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója elmondta, idén összevonták az Éneklő Ifjúságot a Diáknapokkal, hogy a középiskolás kórusok koncertjeit a Diáknapok keretében szervezhessék meg. Az általános iskolás kórusok számára egy későbbi alkalommal szerveznek majd megmérettetést. 
A zsűriben Dr. Fehér Anikó karnagy, népzenekutató, Gyombolai Bálint karnagy, énekművész és Sándor Bence karnagy kapott helyet. Az énekkarok műsorválasztásának középpontjában idén is a kortárs magyar zene állt, de a karnagyok figyelembe vehették a Kodály évfordulót is, minden résztvevő kórus műsorában legalább egy Kodály mű szerepelt. 
A legjobban szereplő énekkarok arany, ezüst illetve bronz oklevelet vehettek át. A hangverseny célja ezúttal is az volt, hogy találkozási, bemutatkozási lehetőség teremtsen a fiataloknak és ezzel együtt kimagasló zenei élményt is biztosítson számukra. A koncertek keretein belül a résztvevők megismerhették egymás munkáját, fejleszthették zenei műveltségüket is.