SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
 
  Sport  -  2016. 12. 30. 10:11  -  www.szekesfehervar.hu
Néhány nap múlva eléri a Horn-fokot Fa Nándor és a Spirit of Hungary
Fa Nándor a Spirit of Hungary-vel a 8. helyen vitorlázik a Csendes-óceánon, mintegy 9-10 napi vitorlázásra a legendás Horn-foktól. A 60 lábas versenyhajó és skippere 53 napja vannak versenyben, a szélsőséges időjárási frontokban zajló küzdelemben. A Vendée Globe mezőnye súlyos hajósérülések miatt 19-re versenyzőre fogyatkozott.  Fa Nándor friss beszámolóit itt olvashatja!
A földkerülő szóló-nonstop vitorlázóversenyen Fa Nándor legjobb megtett távolsága 24 óra alatt 432 tengeri mérföld (800,1 km), 18 csomó (33,3 km/h) napi átlagsebességgel. A magyar hajó a középmezőnyben található a verseny elméleti távjának 62 %-a után, kevesebb, mint 10 000 mérföldre a céltól. 
 
Az élen a francia Armel Le Cleach és a britt Alex Thomson áll, akik a Horn-fokot megkerülve, gyenge, zavart szeles zónákkal küzdve csatáznak "felfelé" az Atlanti óceánon. A győztes hajó érkezését 2017. január közepére várják, a verseny rajt-cél kikötőjébe, a franciorszagi Les Sables d'Olonneba. A kalkuláció mindig óvatos, mert a forgatókönyvet mindig az időjárás és az óceán írja. A SOH77'blog napi friss beszámolókkal jelentkezik az óceánról.
Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás