2024. Július 24. Kinga,Kunigunda, Kincső, Krisztina

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Sport  -  2017. 04. 01. 14:04  -  www.szekesfehervar.hu
Négy csapat versenyzett a nyugdíjas női sportvetélkedő döntőjében
  
Nyugdíjas hölgyeknek szerveztek sportvetélkedőt szombaton. A nyolcfős csapatok részére létrehozott programnak az István Király Általános Iskola tornaterme adott otthont. A játékos vetélkedő keretében a legnépszerűbb versenysportok elemeiből és sorversenyekből összeállított feladatokat kellett megoldaniuk az örökifjú résztvevőknek.
A játékos sportvetélkedőre a székesfehérvári nyugdíjas klubok tagjaiból a nőknél 58 éves vagy annál idősebb, férfiaknál 60 vagy annál idősebb kort betöltő személyek jelentkezhettek. A jelentkezők nyolcfős csapatokban mérhették össze tudásukat. Egy nyugdíjas klub több csapatot is indíthatott a sportos sorozatban, de csak úgy, hogy a benevezett játékos kizárólag egy csapatban szerepelhetett. Minden egyes játéknapon három nyugdíjas klub mérte össze tudását a selejtezőben, nekik az előzetesen postán kiküldött 8-10 egyszerű játékos feladatot kellett teljesíteniük. A küzdelmekből a csoportok első két helyezettjei kvalifikálták magukat a szombati fináléba. A hölgyek számára szervezett nyugdíjas sportvetélkedő elődöntői után szombaton már a fináléra került sor. Az István Király Általános Iskola tornatermében tartott döntőbe négy női nyugdíjas klub, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Palotavárosi Klubja, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Belvárosi Klubja, valamint az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubjának csapata jutott be.
A végső küzdelem előtt a résztvevőket Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte. „Most már szép hagyománya van annak, hogy a női nyugdíjas sportvetélkedőt is meg tudjuk szervezni. Köszönöm Magony Tamásnak, illetve mindazoknak, akik segítik ennek a versenynek a szervezését! Azt gondolom, hogy példaértékű és példamutató az a tevékenység, amit Önök véghezvisznek, hiszen nemcsak ma, hanem már az ezt megelőző hetekben és hónapokban is nagyon lelkesen készültek a különböző versenyszámokra.” – mondta Mészáros Attila. A beszéd végén Kovács Ferencné, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társaság együttesének csapatkapitánya egy serleggel köszönte meg Mészáros Attilának az elmúlt években nyújtott segítségét a Nyugdíjas Sportvetélkedőben.
A versenyzőknek az elődöntőkhöz hasonlóan, ezúttal is tíz feladatot kellett teljesíteniük a végső megmérettetésen, s így újfent összesen 40 pontot lehetett elérni. A döntőt végül az Alba Regia Palotavárosi Klub nyerte meg 27 ponttal. A fináléban második lett a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társasága 24 ponttal, harmadik lett 16 ponttal az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Cser János Postás Klubja, míg negyedikként az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Belvárosi Klubja zárt.