2024. Szeptember 05. Viktor, Lőrinc, Ofélia

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Gazdaság  -  2012. 01. 14.
Rétimajor - székesfehérvári és környékbeli éttermeket látnak el friss szeletelt, filézett hallal
 A rétimajori Aranyponty Zrt. a 2010. évi 860 millió forint után egymilliárd forintnál nagyobb árbevételt ért el tavaly és megduplázta, mintegy 100 millió forintra növelte nyereségét - mondta el a társaság elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.
 
 Lévai Ferenc a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ezt multifunkcionális gazdálkodással, hazai- és külpiacainak bővítésével érte el a társaság. A hazai halértékesítés növelése mellett ugyanis mintegy 70-80 millió forint értékben biohalat szállított Németországba, Ausztriába, illetve kisebb mennyiségben Szlovákiába. A multifunkcionális gazdálkodást - 1300 hektáron tógazdálkodást, továbbá turisztikai, gasztronómiai tevékenységet - folytató cég bevételeinek jelentős részét fejlesztésre, innovációra költi.
 
 Fejlesztésre három év alatt félmilliárd forintot költött, illetve fordít a jövő év végéig. Egyebek között befejezte a telelő- és tároló tavak rekonstrukcióját és nettó 51 millió forintért - 60 százalékos európai uniós pályázati támogatással - a tómunkálatokat segítő, illetve bérmunkában is hasznosítható mocsárjáró gépet vásárolt.
 
 A cég az idén 200 millió forintot költ tórekonstrukcióra: az egyik halastó gát-, illetve lecsapoló rendszerét korszerűsíti és új szállítóeszközöket vásárol. A tervek szerint tavasszal halfeldolgozót és halárusító boltot is nyitnak. A feldolgozóból a székesfehérvári, illetve környékbeli éttermeket látják majd el friss szeletelt, filézett hallal. A hagyományos halak mellett jövőre már újdonságként, az amerikai kontinensről származó lapátorrú tokkal is megjelennek a piacon a rétimajori halászok.
 
 A társaság a "több lábán állás" jegyében, a halászati üzletág mellett folyamatosan fejleszti turisztikai, horgászturisztikai és gasztronómiai tevékenységét is. Idegenforgalma egy év alatt 12 százalékkal nőtt, s vendégeinek 63 százaléka visszatérő turista, akik 70 összkomfortos motelszobában, illetve a tavaly megnyitott, fürdőszobás gyerektáborban pihenhetnek.
 
 Éttermének ellátására saját szürkemarha gulyát tartanak, szőlőt és biogazdálkodással zöldségeskertet művelnek a társaság szakemberei. A termés egy részét saját maguk dolgozzák fel. Az idén kihasználva a térség kedvező termőhelyi adottságait, bővítik a zöldséges kertet, továbbá fél hektárra fűszerpaprikát telepítenek. A biogazdálkodással és feldolgozással négy új munkahelyet teremtett a társaság a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű térségben, s újabb munkalehetőséget jelent majd a tavasszal megnyíló halfeldolgozó és halárusító bolt is.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Adóiroda

Ügyfélszolgálat

Főépítészi Iroda

Ügyintézés
   Webkamera

Belépés

Hírek