2024. Június 25. Vilmos, Viola, Vilma

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Kultúra  -  2017. 03. 31. 08:02
Pénteken újra színpadon A mi kis városunk című darab
 Pénteken ismét megtekintheti a közönség a Fejér Holló Diákszínpad „A mi kis városunk” című drámáját. A Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai Thornton Wilder művét viszik ismét színpadra. A Pulitzer díjas író darabja két amerikai család útkeresését veszi górcső alá, a Fejér Holló Diákszínpad előadásában. A programra előzetes helyfoglalás szükséges, a belépő ingyenes.
Kultúra  -  2017. 03. 30. 20:05 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Gundel Takács Gáborral és borkóstolóval nyitott az Ikon Club a Fürdő soron
Gundel Takács Gábor volt a díszvendége a csütörtökön délután megnyílt Kodolányi Pinceklubnak. A Kodolányi János Főiskola Fürdő sori pincéje különböző kulturális programokkal szolgál majd nem csak a kodolányisoknak, hanem más felsőoktatású intézmények hallgatóinak és a város minden polgárának.
Kultúra  -  2017. 03. 30. 15:51
Tizenöt ifjú előadót díjaztak az Óperenciás Mesemondó Verseny döntőjén
 Kedden tartották a XVI. Óperenciás Fejér Megyei Mesemondó Verseny döntőjét a Hetedhét Játékmúzeumban. Az általános iskolás előadókat Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője, Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója és Magony Imre író, könyvtáros, a Szabad Színház tagja zsűrizték. A nagy hagyományokkal bíró versenyen 15 mesemondót díjaztak.
Kultúra  -  2017. 03. 30. 13:51
Színes hétvégi programok a művelődési házakban
Csütörtök estétől vasárnap estig színes szabadidős programokat kínálnak a művházak. Kiállítás nyílik a Kondor Kör és a Dunaújvárosi Egyetem Art Műhelyének munkáiból, országos rejtvényfejtő versenyt rendeznek, lesz kabaré és táncos mulatságokra is invitálják a szórakozni vágyókat. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Kultúra  -  2017. 03. 30. 09:46
Tárlatvezetés lesz jövő kedden A DÖNTÉS című kiállításon
A jövő héten folytatódik a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetések sora. Április 4-én, kedden 17 órakor Tóth Norbert, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést a Csók István Képtárban. A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a kiállítást: az eredetileg tervezett április 30. helyett május 20-ig tekinthetik meg a látogatók.
Kultúra  -  2017. 03. 30. 08:45
Versünnep 2017. - mentorsorsolás a színházban
A VIII. Fehérvári Versünnep mentor-programja sorsolással indult. Szerdán délután a diákok részvételével derült ki, hogy kik lesznek azok a művészek, akik segítik majd a felkészülésüket. A sorsoláson Mészáros Attila alpolgármester, Matuz János a színház művészeti intendánsa és Látrányi Viktória a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója köszöntötte a diákokat.
Kultúra  -  2017. 03. 30. 07:50 - A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Tizenegy iskola 350 diákja mutatta be a Ludas Matyi jeleneteit a Vörösmarty Színházban
 Szerdán este mutatta be a Vörösmarty Színház a Ludas Matyi című darabot, amelynek jeleneteit fehérvári, valamint Fejér megyei általános és középiskolák diákszínpadai adták elő mentori felkészítéssel, Matuz János vezetésével. Tizenegy iskola csoportja adta elő a művet, a fináléba pedig a Vörösmarty Színház művészei is bekapcsolódtak.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 13:23
Ismeretterjesztő est mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással
A mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabad- művelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A színes, szórakoztató estet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervezi.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 10:53
Május 20-ig látogatható A Döntés kiállítás a Csók István Képtárban
 A múzeum kiállítóhelyei, köztük a Csók István Képtár életében A Döntés messze a leglátogatottabb a kortárs képzőművészeti kiállítások között. A tárlaton hamarosan már a tízezredik látogatót köszönthetik, szerdán délelőtt 10 óráig összesen 9611 ember tekintette meg a különleges atmoszférájú képeket. A kiállítást május 20-ig, a Kortárs Művészeti Fesztivál végéig hosszabbították meg.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 08:06
A Szabad Színház lesz a Közéleti és Kulturális Szalon vendége
 Április 3-án 18 órától folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon a Zsolt utcai közösségi házban, ahol a Vox Mirabilis Egyesület szervezésében a Szabad Színház tagjait látják vendégül. A beszélgetőtárs Szabó Miklós Bence lesz. A színház társulata 2014-ben kapta meg a "Pro Cultura Albae Regiae” díjat.


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Adóiroda

Ügyfélszolgálat

Főépítészi Iroda

Ügyintézés
   Webkamera

Belépés

Hírek